Altimet Labuhkan Tirai Di AJL 32 …Cukuplah Tu 4 kali Bertanding.. Tiada Lagi Altimet Dalam AJL

Malam tadi telah berlangsungnya Anugerah Juara Lagu yang ke 32 di Axiata Arena Bukit Jalil. Seramai 12 penyanyi yang bertanding dan salah seorangnya ialah rappers terkenal Altimet. Altimet mempertaruhkan lagu Amboi yang ditulis sendiri olehnya dan akhirnya memenangi kategori Persembahan Terbaik.

Di instagram, Altimet meluahkan rasa syukur dan berterima kasih di atas sokongan yang diberikan kepadanya. Katanya setelah 4 tahun menyertai Anugerah Juara Lagu, kini sudah tiba masa untuk mengundurkan diri.

Cukuplah tu, semalam saya labuhkan tirai

Alhamdulillah. Segala pujian kpd Allah SWT.
4 kali bertanding, #ajl32#ajl30#ajl28#ajl26.
Cukup lah tu, semalam saya labuhkan tirai penglibatan saya membuat persembahan di Anugerah Juara Lagu.
Masih tiada rappers yang bertanding dlm AJL sebanyak saya. Saya kata ni bukan kerana riak, tapi kerana ini tanda dari Allah kpd saya utk mengundurkan diri, membuka jalan untuk yang lain.
Saya doakan nanti ada seorang/sekumpulan rappers yang akan pecahkan record saya ni.
Terimalah kasih semua yang mengundi, dan semua yang menyanyi bersama.
Terimalah kasih kawan kawan yang menjayakan persembahan ini. Ini bukan usaha saya seorang. Jauh sekali.
Terima kasih kpd ibu saya yang sentiasa mendoakan kejayaan semua anak anaknya. Kami belajar berkerja keras dan mengejar mimpi kami dari Mama.
Peace.
p.s. bulan 3 kita layan album baru ok?!
#amboiamboiamboi#amboi

Tahniah Altimet!

Tidak dinafikan persembahan Altimet pada malam tadi memang gempak habis. Ramai betul yang terhibur dan turut sama menyanyi di dalam dewan. Diharapkan pada masa akan datang, ada pelapis musik hiphop ini. Tahniah Altimet!

Masih teringat dengan persembahan Altimetdalam Anugerah Juara Lagu 32 (AJL32) semalam.

Lagu biasa, tetapi persembahannya luar biasa! Bayangkan bukan seorang mahupun dua tetapi hampir semua penonton di Stadium Axiata Bukit Jalil berdiri memberi penghormatan atas persembahannya yang cukup menghiburkan!


Tiada Lagi Altimet Dalam AJL

Terbaru, Altimet telah membuat keputusan untuk tidak lagi bertanding dalam pentas Anugerah Juara Lagu sekaligus menyaksikan AJL32 adalah kemunculannya yang terakhir bakal kita lihat.

AJL32 adalah penampilannya untuk kali keempat dan pengumuman itu dibuat bukanlah kerana beliau berputus asa mahupun sebaliknya mahu memberi peluang kepada rappers lain untuk turut bertanding dalam pentas berprestij itu.
Cabar Rappers Lain
Tambah Altimet, beliau turut mencabar rappers lain untuk pecah rekod beliau untuk pecahkan rekod beliau disamping mengucapkan terima kasih kepada peminat dan mereka yang banyak menyokongnya selama in.

Terdahulu, Altimet pernah menyatakan untuk turut berundur dari industri pada tahun ini dan bakal muncul dengan album terbaru bulan hadapan. Adakah itu bakal menjadi lagu terakhir beliau? Apapun tahniah buat Altimet!

Sumber : Instagram Altimet

Ohbulan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *