TIPS – Wajib Tahu Sebelum Beli Suplemen Kurus

KETAHUI 9 PERKARA SEBELUM BELI SUPPLEMEN KURUS

1. Mesti ada tanda HALAL

 

➑️ Yg ini benda paling penting bg kita muslim. Yelah benda makan kan.. takkan nak biar benda tak halal masuk dalam badan kita. Utk makluman, produk LEPTOS/QUFAST telah mendapat kelulusan HALAL JAKIM.

2. Produk mestilah ada rujukan KKM

➑️ Semestinya LEPTOS dan QUFAST dirujuk kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) terlebih dahulu sebelum sesuatu level HALAL diberikan oleh JAKIM.

➑️ Jika anda menginginkan sesuatu makanan tambahan yg membantu perjalanan pelangsingan anda, produk LEPTOS dan QUFAST adalah pilihan bijak kerana ia tidak mengandungi kandungan dadah merbahaya.

➑️ Anda wajib tahu:
MAL adalah produk yg dikategorikan sebagai ubat dan ada kandungan ubat/dadah yang dibenarkan/dikawal.
NOT adalah produk yg dikategorikan sebagai kosmetik dan penggunaan luaran.

βœ… Produk LEPTOS/QUFAST adalah produk yg diklafisikasikan sebagai makanan tambahan bukan ubat dan tidak dikawal oleh PBKD (pihak berkuasa kawalan dadah). Ia adalah produk natural dan sebagai makanan tambahan yg membantu dengan fungsi tertentu oleh bahan yg terkandung di dalamnya.

3. Mesti selidik KESAN SAMPINGAN

➑️ Adalah sangat penting memahami dan tahu isi kandungan yg terdapat di dalam sesuatu produk.
➑️ Kandungan Leptos adalah semulajadi seperti L-Carnitine, limau nipis, ekstrak guarana, ekstrak klorofil, garcinia cambogia dan dekstrosa. Tiada sebarang kesan sampingan yang memudaratkan dan selamat digunakan untuk jangka panjang.

4. Mesti ada TESTIMONI

➑️ LEPTOS/QUFAST mempunyai ribuan testimoni berjaya.. kalau anda google mmg banyak sangat testimoni.. lebih POWER dgn testimonies bergambar tanda pengguna pon ikhlas nk share kebaikan product tanpa perlu diet ketat atau senaman berat dah mampu turun KG dan INCI.. sangat rare dan special..

5. Mesti ada HOLOGRAM

STIKER menandakan sesuatu produk dikawal kualiti dan pemasarannya.
➑️ Ia memastikan kita tidak membeli produk tiruan, atau seumpamanya yang dijual dengan harga yang lebih murah.
➑️ Pastikan ada hologram stiker pada botol dan dapatkan dari agen yang sah.
.
6. Mesti tengok TARIKH LUPUT

➑️ Periksa tarikh luput pada botol.. bagi produk LEPTOS/QUFAST stok tidak disimpan lama kerana mempunyai permintaan yang sangat tinggi.

7. Mesti pilih PRODUK TEMPATAN


➑️ Baru jer sambut Hari Malaysia bulan 9 kan.. apa kata support produk kita. Leptos terkenal sebagai produk yang berkualiti untuk membakar kalori dan juga fat burner yang PALING BERKESAN jika diamalkan secara konsisten dan mengikut peraturan.

8. Mesti ada label MeSTI

➑️ MeSTI ini adalah singkatan utk Makanan Selamat Tanggungjawab Industri yg merupakan satu inisiatif Kementerian Kesihatan Malaysia.

➑️ Utk makluman, pensijilan MeSTI adalah salah satu Program Jaminan Keselamatan Makanan (PJKM) oleh Kementerian Kesihatan Malaysia utk membantu pengusaha produk makanan khususnya Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) utk menghasilkan produk yg bersih dan selamat untuk pengguna.

9. Mesti tahu KELEBIHAN Produk

➑️ LEPTOS/QUFAST ialah tablet bakar kalori yg membantu mereka yg ada masalah berat badan dan tiada masa utk bersenam. Kelebihan lain ialah untuk :
πŸ‘‰ Meningkatkan metabolisma badan
πŸ‘‰ Menyahkan toksin dalam badan
πŸ‘‰ Mencairkan kolestrol dalam salur darah
πŸ‘‰ Membakar lemak berlebihan
πŸ‘‰ Menstabilkan hormon wanita
πŸ‘‰ Membuang angin
πŸ‘‰ Mengurangkan ukur lilit badan
πŸ‘‰ Mengurangkan selera makan
πŸ‘‰ Mengurangkan rasa lapar
πŸ‘‰ Menambah tenaga

10) Mesti dapatkan daripada penjual yg faham akan produk yang dijual dan berpengalaman kerana ia sangat penting utk membimbing dan membantu dalam proses menjayakan penurunan berat badan anda.

➑️ Org yg berpengalaman tu… Sha ler.. meh wasap Sha 0172410149 Sha akan pastikan anda tampil dgn lebih sihat, yakin dan remaja.. πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *